Categorie: Vega

  • Hummus met tahin

    Humus met tahin maak je in een handomdraai. Hou er wel rekening mee dat je de dag ervoor even de kikkererwten laat wellen in een pannetje water.

    Lees meer

  • Pompoensoep

    Deze pittige pompoensoep is echt mega lekker. Heel makkelijk en redelijk snel.

    Lees meer

  • Groentelasagne

    Deze vegetarische groente lasagne heeft een heerlijk textuur met verse groenten erin. Groente lasagne zelf maken is natuurlijk meer werk dan er een kant en klaar kopen, maar het resultaat is zoveel beter. Het heeft bovendien iets bevredigends om groente mooi klein te snijden. Fijne bijkomstigheid: kinderen eten ongemerkt veel groente! Hoeveelheid: 6 porties Tijd:…

    Lees meer

  • Rabarber crumble

    Deze rabarber crumble heb ik aan het einde van mijn zwangerschap vaak gemaakt. Hij ziet er prachtig uit en ik vind de smaak van rabarber heerlijk! De crumble maakt deze taart heerlijk zoet en de walnoten geven bite. Ingrediënten 500 gram rabarber, in duimlange  stukken 100 gram lichte basterdsuiker 3 eetlepels port (optioneel) Crumble topping…

    Lees meer

  • Worteltjessoep

    Deze worteltjessoep is een heerlijk lunchgerecht, licht en gezond. Hij is ook prachtig om te zien: fel oranje met groene spikkeltjes. Je kunt het citroensap ook vervangen door sinaasappelsap voor een iets zoetere soep. Ingrediënten 750 gram wortels 1 ui 1 eetlepel boter 1 liter groentebouillon 1 eetlepel citroensap room 1/2 bosje gladde peterselie. Bereiding…

    Lees meer

  • Witbrood

    Is er iets mooiers dan met je mannen aan de ontbijttafel zitten en vers, zelf gebakken witbrood te eten met allemaal lekkere dingetjes erop? Hoewel de voorvreugde op zo’n ontbijt misschien wel net zo leuk is: de geur van sinaasappelsap, koffie en vers brood……Dit brood is zo lekker dat het eigenlijk aan (boeren)boter genoeg heeft.…

    Lees meer

  • Cannelloni met spinazie en ricotta

    Dit heerlijke vegetarische gerecht kan zowel ’s zomers als ’s winters gegeten worden. Onze zoon vindt dit recept niet zo denderend, maar het is makkelijk als er gasten komen. Serveer er lekker brood bij en een frisse groene salade.

    Lees meer

  • Vanille ijs

    Vanille ijs is de klassieker onder de klassiekers! Verse Bourbon vanille geeft dit ijs een heerlijke subtiele smaak. Onze zoon is een ijs-verslaafde en hiervan staat altijd wel een bak in de vriezer. Het past bij alles: fruit en cake en het is een fantastische basis voor een milkshake. Let wel op dat je alle…

    Lees meer

  • Aardbeien ijs

    Dit aardbeien ijs is zo heerlijk fris en zoet, dat is gewoon niet te omschrijven! De aardbeien dansen over je bord als jet het eet. Het is romig, maar er zit geen melk in. Je moet het proeven om het te geloven.

    Lees meer

  • Koekjesdeeg

    Dit basic koekjesdeeg gebruik ik ieder jaar met kerst om een deel van de kerstkoekjes te bakken, het deel dat je met vormpjes uitsteekt. Het is een makkelijk deeg, dat je natuurlijk ook de rest van het jaar kunt gebruiken om even snel koekjes te bakken. De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis.…

    Lees meer

  • Risotto van Jamie Oliver

    Deze vegetarische risotto van Jamie Oliver is en blijft een klassieker. Het recept is  eenvoudig om te maken en gaat nooit vervelen.

    Lees meer