Rabarber crumble

Deze rabarber crumble heb ik aan het einde van mijn zwangerschap vaak gemaakt. Hij ziet er prachtig uit en ik vind de smaak van rabarber heerlijk! De crumble maakt deze taart heerlijk zoet en de walnoten geven bite.

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber, in duimlange  stukken
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eetlepels port (optioneel)
    Crumble topping
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 85 gram koude boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram gehakte walnoten

Bereiding

  • Doe de rabarber in een pan met de suiker en de port. Afdekken en op zeer laag vuur laten sudderen. Indien nodig extra suiker toevoegen. Als de rabarber zacht is maar nog geen moes, en zoet genoeg de rabarber overscheppen in een ovenschaal.
  • De oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 180 graden). Om de topping Heat oven to 200C/180C fan/gas 6. Voor de topping de boter en bloem met h=je vingers wrijven tot je een zachte kruimelige topping. Nu de suiker en noten toevoegen en met je handen mengen. De topping over de rabarber uitspreiden en 30 minuten bakken totdat de topping goudbruin is. Heet serveren!Lekker met vanille ijs.