Rabarber crumble

Rabarber crumble

Een rabarber crumble is een heerlijk dessert dat perfect de balans weet te vinden tussen zoet en zuur. De frisheid van de rabarber wordt prachtig gecombineerd met een krokante topping van boter, suiker en walnoten, wat zorgt voor een onweerstaanbare textuur en smaak.

Dit eenvoudige, maar hartverwarmende gerecht is ideaal voor de lente en zomer, wanneer rabarber op zijn best is.

Serveer het warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom, voor een dessert dat zowel troostend als verfrissend is. Het is de ultieme traktatie voor rabarberliefhebbers en iedereen die houdt van een knapperige fruitcrumble.

Via BBC Good Food

  • 4 personen
  • 80 minuten

Ingrediënten voor rabarber crumble

  • 500 gram rabarber, in duimlange  stukken
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eetlepels port (optioneel)
    Crumble topping
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 85 gram koude boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 50 gram gehakte walnoten

Bereiding

  • Doe de rabarber in een pan met de suiker en de port. Afdekken en op zeer laag vuur laten sudderen. Indien nodig extra suiker toevoegen. Als de rabarber zacht is maar nog geen moes, en zoet genoeg de rabarber overscheppen in een ovenschaal.
  • De oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 180 graden). Om de topping Heat oven to 200C/180C fan/gas 6. Voor de topping de boter en bloem met h=je vingers wrijven tot je een zachte kruimelige topping. Nu de suiker en noten toevoegen en met je handen mengen.
  • De topping over de rabarber uitspreiden en 30 minuten bakken totdat de topping goudbruin is.
  • Heet serveren!Lekker met vanille ijs.

Perfecte vervangers

Recept vanille ijs