Worteltjessoep

Deze worteltjessoep is een heerlijk lunchgerecht, licht en gezond. Hij is ook prachtig om te zien: fel oranje met groene spikkeltjes. Je kunt het citroensap ook vervangen door sinaasappelsap voor een iets zoetere soep.

Ingrediënten

  • 750 gram wortels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • room
  • 1/2 bosje gladde peterselie.

Bereiding

  • Wortels schillen en in stukken snijden. Ui in fijne blokjes snijden. Wortels en uien in de boter lichtbruin braden, dan de bouillon erbij. Met het deksel op de pan 15 à 20 minuten koken tot de wortels zacht zijn. Terwijl de soep kookt, de peterselie hakken.
  • Als de wortels zacht zijn, de soep pureren en op smaak brengen. In mooie kommen scheppen en voor het serveren de room erdoor roeren en de peterselie erop strooien.4 personen voor lunch, 2 personen diner