Bolognesesaus (Ragù alla Bolognese)

Ingrediënten voor de bolognesesaus 125 g pancette alternatief: spekblokjes 1 st winterpeen in kleine blokjes gesneden 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden 1 st ui fijn gesnipperd 200 g rundergehakt 200 g kalfsgehakt optioneel, anders 400g rundergehakt in totaal gebruiken 150 ml witte wijn 500 g gepelde tomaten kan ook uit blik 1 blokje […]

Gemarineerde varkensfilet wraps

Maak je eigen wraps met deze plakkerige gemarineerde varkensfilet wraps. Een echte winner bij kids! Ze zijn perfect voor een zomerse lunch of een licht diner. Het recept komt van Good Food, dus eenheden zijn niet metrisch. Tip: laat de varkensfilets een nacht marineren. Ingrediënten voor gemarineerde varkensfilet wraps 2 tbsp sojasaus 2 tbsp honing 2 […]

Goulash

Deze goulash is al jarenlang een geliefd gerecht in onze familie. Het is een makkelijk recept en als je alles in de pan hebt, heb je er geen omkijken meer naar. Zelfs de voorbereiding kun je vergemakkelijken door de slager het vlees te laten snijden en in plaats van verse tomaten, bliktomaten van een goede […]

Kalfsragout

Deze kalfsragout is een van de eerste gerechten die ik mezelf heb leren koken. Niet zozeer omdat ik het nou zo lekker vond (al is het dat wel!), maar omdat het er spectaculair en moeilijk uitziet terwijl dat het niet is. Je kunt de ragout in een oldschool bladerdeeg-bakje doen, maar ook serveren met witte […]

Ossenstaartsoep

Dit recept voor gebonden ossenstaartsoep komt uit het leukste kookboek ter wereld: ‘Aan tafel met Roald Dahl’. Het wordt volgens mij niet meer gedrukt. Zoals je zult lezen is het een heerlijk rommelig recept, zonder exacte kooktijden en ingrediënten. Je zult zelf moeten beoordelen wat lekker is in de soep en wat niet. Dat maakt […]

Shoarma

Zelf shoarma maken is super makkelijk. Het kost alleen wat tijd. Soms heb je gewoon zin om onwijs te fastfooden. Een broodje shoarma doet in dat soort buien wonderen. Maar de kant-en-klare shoarma uit de supermarkt is meestal niet al te biologisch en afhalen is ook weer zo makkelijk. Een heel fijne manier is om […]

Surinaams broodje rundvlees

De basis van dit recept voor een Surinaams broodje rundvlees komt van Stefan Roosma. Ik heb het iets aangepast, op mijn eigen voorkeur. Mijn man heeft het vervolgens gemaakt, met overheerlijke broodjes van bakkerij Havenaar, dé koning van de Surinaamse broodjes in Rotterdam. Daar gaan we: Ingredienten (ongeveer 6 broodjes) 500 gram magere runderlappen 3 uien […]

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven is bij onze zoon niet favoriet, maar wij eten het graag. Dit is de ‘snelle’ variant want de witlof wordt voorgekookt. De langzame variant is ook heerlijk, maar duurt (de naam zegt het al) wel erg lang om te maken. Meer iets voor in het weekend dus. […]