Pompoensoep

Pompoensoep

Deze pittige pompoensoep is echt mega lekker. Heel makkelijk en redelijk snel.

Pompoensoep is een echte klassieker die perfect past bij de koudere maanden, maar het hele jaar door kan worden genoten. Deze fluweelzachte, hartverwarmende soep zit boordevol rijke smaken en voedzame ingrediënten.

De zachte, zoete smaak van pompoen wordt heerlijk aangevuld met aromatische kruiden zoals nootmuskaat, kaneel en een vleugje knoflook.

Met zijn levendige oranje kleur en romige textuur is deze soep niet alleen een lust voor het oog, maar ook een voedzame keuze die je makkelijk kunt aanpassen naar eigen smaak. Serveer het met een stuk knapperig brood voor een eenvoudige, maar bevredigende maaltijd.

  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten voor pompoensoep

  • 1 kg AH Biologisch pompoen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 800 ml kokend water
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el crème fraîche

Bereiding

  • Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Of koop gewoon een zakje van 400 gram voorgesneden pompoen.
  • Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.

Via ah.nl.

Perfecte vervangers

Ossenstaartsoep
Bord met medicinale kippensoep
Een bord met worteltjessoep