Vanille ijs is de klassieker onder de klassiekers! Verse Bourbon vanille geeft dit ijs een heerlijke subtiele smaak. Onze zoon is een ijs-verslaafde en hiervan staat altijd wel een bak in de vriezer. Het past bij alles: fruit en cake en het is een fantastische basis voor een milkshake. Let wel op dat je alle ingrediënten heel precies moet afwegen, anders gaat het mis.
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 100 gram suiker
- 350 gram melk
- 50 gram eigeel (ongeveer 3 dooiers)
- 235 gram room
- 16 gram dextrose
Bereiding
- Alle ingrediënten nauwkeurig afwegen en klaarzetten
- Snijd het stokje in de lengte in en krab het merg eruit en doe dit alles met de suiker en de melk in de pan
- Alles goed doorroeren om de suiker te laten oplossen, aan de kook brengen en het vuur uitdraaien. Laat de melk 15 minuten staan
- Haal het stokje uit de melk
- Klop het eigeel los en meng de dextrose en de room erdoor
- Meng alle ingrediënten door elkaar en giet het mengsel in de ijsmachine