Vanille ijs

Recept vanille ijs

Vanille ijs is de klassieker onder de klassiekers! Verse Bourbon vanille geeft dit ijs een heerlijke subtiele smaak. Onze zoon is een ijs-verslaafde en hiervan staat altijd wel een bak in de vriezer.

Het past bij alles: fruit en cake en het is een fantastische basis voor een milkshake. Let wel op dat je alle ingrediënten heel precies moet afwegen, anders gaat het mis.

  • 8 porties
  • 90 minuten

Ingrediënten voor vanille ijs

  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 350 gram melk
  • 50 gram eigeel (ongeveer 3 dooiers)
  • 235 gram room
  • 16 gram dextrose

Bereiding

  1. Alle ingrediënten nauwkeurig afwegen en klaarzetten.
  2. Snijd het stokje in de lengte in en krab het merg eruit en doe dit alles met de suiker en de melk in de pan.
  3. Alles goed doorroeren om de suiker te laten oplossen, aan de kook brengen en het vuur uitdraaien. Laat de melk 15 minuten staan.
  4. Haal het stokje uit de melk.
  5. Klop het eigeel los en meng de dextrose en de room erdoor.
  6. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet het mengsel in de ijsmachine.

Perfecte vervangers

Rabarber crumble