Risotto van Jamie Oliver


Deze vegetarische risotto van Jamie Oliver is en blijft een klassieker. Het recept is  eenvoudig om te maken en gaat nooit vervelen. Iedereen kent de risotto van Jamie al maar omdat we er zo veel van houden hebben we het recept nog even op de website gezet. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 selderijstengels, fijngesneden
  • 400 gram risotto
  • 75 ml vermouth of witte wijn
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 4 grote handen met paddenstoelen-mix
  • Een paar takjes kervel, peterselie en/of dragon, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel boter
  • 2 handen versgeraspte parmezaanse kaas
  • Extra virgin olijfolie en gewone olijfolie
  • 1.5 liter warme kippenbouillon
  • 1 handje gedroogde porcini paddenstoelen

Bereiden

  1. Begin met het maken van de kippenbouillon.
  2. Doe de gedroogde porcini paddenstoelen in een bakje en doe er één soeplepel warme kippenbouillon overheen om ze zacht te maken. Laat ze een paar minuten staan en haal ze als ze zacht zijn uit de bouillon. Daarna fijnhaken.
  3. Pak een grote pan en besprenkel de pan rijkelijk met olijfolie. Voeg de ui en selderij toe. Laat dit op een laag vuur 10 minuten opwarmen. Zet na 10 minuten het vuur hoger en voeg hier de risottorijst aan toe. Roer goed door.
  4. Voeg de vermout of witte wijn toe. Roer ook de fijngehakte porcini  en een snuf zout door de risotto. Schep een soeplepel door de risotto en roer ook dit weer goed door. Draai het vuur weer op een lage stand en blijf bouillon toevoegen en roeren. Voeg elke keer als het vocht bijna opgenomen is weer een schepje nieuwe bouillon toe. Ga hiermee door totdat de rijst zacht is, maar wel een kleine bite heeft. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  5. Neem in de tussentijd een grillpan en laat deze zo heet mogelijk worden. Grill hier de paddenstoelenmix op totdat ze zacht en gaar zijn. Doe ze wanneer ze gaar zijn in een kom en voeg hier de fijngehakte kruiden aan toe. Breng op smaak met een snufje zout en  citroensap. Meng met je handen alles door elkaar.
  6. Neem de risotto van het vuur en roer hier de boter de parmezaanse kaas doorheen. Doe een deksel op de pan en laat de risotto ongeveer 3 minuten rusten.
  7. Verdeel de risotto over 6 borden. Schep hier de paddenstoelen over en maak af met een beetje extra parmezaanse kaas en besprenkel het met extra virgin olijfolie.

Eet smakelijk!