Cannelloni met spinazie en ricotta

Dit heerlijke vegetarische gerecht kan zowel ’s zomers als ’s winters gegeten worden. Onze zoon vindt dit recept niet zo denderend, maar het is makkelijk als er gasten komen. Serveer er lekker brood bij en een frisse groene salade. Heerlijk met een glas koele rode wijn!

Ingrediënten

  • 300 gram jonge spinazie
  • zout
  • 500 gram ricotta
  • 1 eierdooier
  • 40 gram Parmezaan, geraspt
  • peper
  • 20 cannelloni
  • boter voor de ovenschaal

Béchamel

  • 50 gram boter
  • 50 gram meel
  • 700 ml melk
  • 1 laurierblad
  • 40 gram Parmezaan, geraspt
  • zout
  • spuitzak en ovenschaal (25×25)

Bereiding

  1. Spinazie wassen en in kokend zout water kort blancheren, in een zeef gieten en met koud water laten schrikken. Goed laten uitdruipen en het water eruit knijpen.
  2. Spinazie grof hakken. Ricotta in een schaal doen en mengen met spinazie, eierdooier en Parmezaan mengen. Met zout en peper kruiden. Het ricotta-mengsel in de spuitzak doen en in koelkast zetten.
  3. de ovenschaal invetten met boter. De cannelloni vullen met het ricotta-mengsel en de cannelloni in de ovenschaal leggen.
  4. Voor de béchamelsaus de boter in een pan laten smelten. Meel erbij doen roeren en even laten garen. Onder voortdurend roeren de melk erbij doen. Het laurierblad erbij doen en op laag pitje 25 minuten laten pruttelen. Regelmatig roeren!! Aan het eind van de kooktijd 30 gram kaas erdoor roeren en eventueel op smaak brengen met zout. Laurierblad verwijderen.
  5. Béchamelsaus over de cannelloni gieten. In voorverwarmde oven op 190 graden gedurende 30 minuten bakken. Na 20 minuten de kaas over de cannelloni strooien.