Ossenstaartsoep
Ingrediënten ossenstaartsoep
- 2 ossenstaarten, in stukken gehakt
- 6 bouillonblokjes
- 8 wortels
- 2 uien, in ringen gesneden
- Gedroogde kruiden: rozemarijn, basilicum of gemengde kruiden
- 600 gram diepvriesgroenten: tuinboontjes, doperwten en/of mais
Bereiding
- Haal vet en kraakbeen van de staarten, indien nodig.
- De stukken in een grote pan doen, water erover tot ze onder staan en zachtjes aan de kook brengen
- Bouillonblokjes erbij doen en ongeveer 4 uur laten koken (zachtjes) met deksel schuin op de pan. Het vlees is gaar als het van het bot valt. tehen het einde steeds even kijken of dat gebeurt.
- De wortels koken en pureren. Hiermee wordt straks de soep gebonden.
- ongeveer 15 minuten voordat de soep klaar is de uien erbij doen.
- De gedroogde kruiden toevoegen.
- als de soep klaar is (het vlees valt van het bot), de diepvriesgroente toevoegen en 3 minuten laten koken.