Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep

Dit recept voor gebonden ossenstaartsoep komt uit het leukste kookboek ter wereld: ‘Aan tafel met Roald Dahl‘.

Zoals je zult lezen is het een heerlijk rommelig recept, zonder exacte kooktijden en ingrediënten. Je zult zelf moeten beoordelen wat lekker is in de soep en wat niet. Dat maakt koken ook zo leuk! De soep is verrukkelijk en op de een of andere manier maak ik altijd te weinig.

Lekker met stokbrood.

  • 6 personen
  • 4,5 uur

Ingrediënten ossenstaartsoep

  •  2 ossenstaarten, in stukken gehakt
  • 6 bouillonblokjes
  • 8 wortels
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • Gedroogde kruiden: rozemarijn, basilicum of gemengde kruiden
  • 600 gram diepvriesgroenten: tuinboontjes, doperwten en/of mais

Bereiding

  1. Haal vet en kraakbeen van de staarten, indien nodig.
  2. De stukken in een grote pan doen, water erover tot ze onder staan en zachtjes aan de kook brengen
  3. Bouillonblokjes erbij doen en ongeveer 4 uur laten koken (zachtjes) met deksel schuin op de pan. Het vlees is gaar als het van het bot valt. tehen het einde steeds even kijken of dat gebeurt.
  4. De wortels koken en pureren. Hiermee wordt straks de soep gebonden.
  5. ongeveer 15 minuten voordat de soep klaar is de uien erbij doen.
  6. De gedroogde kruiden toevoegen.
  7. als de soep klaar is (het vlees valt van het bot), de diepvriesgroente toevoegen en 3 minuten laten koken.

Perfecte vervangers

Pompoensoep
Bord met medicinale kippensoep
Een bord met worteltjessoep