Originele lasagne
Ingrediënten voor originele lasagne
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 200 gr wortels
- 200 gr knolselderij
- 2 el olijfolie
- 500 gr gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 ml rode wijn
- 1 laurierblad
- 2 blikken tomatenblokjes
- Zout
- Peper
- Bosje oregano
Voor bechamelsaus
- 50 gr boter
- 50 gr meel
- 600 ml boullion
- 100 gr parmesaanse kaas
- Nootmuskaat
Verder
- 12 lasagnebladeren
- 1 lepel olijfolie
Bereiding
- Snijd ui, knoflook, wortel, knolselderij in kleine blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een flinke pan en braad de groente tot ze zacht zijn.
- Haal de groenten uit de pan en zet opzij.
- Verwarm de overgebleven olijfolie in de pan en braad het gehakt, samen met de kruiden en tomatenpuree voor 2 minuten op hoog vuur.
- Doe de rode wijn erbij en laat het vuur hoog tot de rode wijn voor een groot deel is verdampt.
- Doe de groenten erbij, samen met laurier en tomatenblokjes en laat 15 minuten inkoken op laag vuur.
- Pluk de oregano van de steeltjes en roer door de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maak de bechamelsaus.
- Doe de helft van de parmezaan bij de bechamelsaus.
- Bestrijk een ovenschaal met 3 eetlepels bechamelsaus.
- Bedek met lasagnebladeren.
- Voeg een laag rode saus toe.
- Voeg op de rode saus een laagje bechamelsaus toe.
- Herhaal dit en eindig met een laag bladen met een laagje bechamelsaus. Zorg dat de bladen goed zijn bedekt tegen uitdrogen.
- Bestrooi de bechamelsaus met de overgebleven parmezaanse kaas.
- Zet de oven nu op 160 graden en plaats de schaal in het midden van de oven.
- Bak de lasagne in 40 tot 60 minuten.
- Laat de lasagne 10 minuten rusten voordat je hem aansnijd.