Runderstoofpotje met appelstroop
Ingrediënten voor runderstoofpotje met appelstroop
- 600 gram rib-runderlappen
- 3 eetlepel appelstroop
- 2 eetlepel Franse mosterd
- 25 gram ongezouten roomboter
- 4 gedroogde laurierblaadjes
- 250 ml rundvleesbouillon
- 300 gram winterpeen
- 250 gram verse sperziebonen
Bereiding
- Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
- Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
- Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
- Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.
- Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.