Surinaams broodje rundvlees
Ingrediënten voor Surinaams broodje rundvlees
(ongeveer 6 broodjes)
- 500 gram magere runderlappen
- 3 uien
- 1 Spaans pepertje
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel vissaus
- 20 ml ketjap manis
- 100 ml water
- 1 grote vleestomaat
- broodjes
- komkommer
Bereiding
- Verwarm de over op 165 graden (op die van ons 170 graden).
- Snij de runderlappen in grote stukken (3×3 cm) en bestrooi ze met peper.
- Snij de uien en knoflook grof, de pepertjes klein.
- Bak in een kleine ovenvaste pan (liefst Creuset) op hoog vuur het vlees in wat olie met de kerrie, paprika en gember in een paar minuten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook en peper een paar minuten op hoog vuur.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Ontvel de tomaat (of gebruik gepelde tomaat uit blik) en snij deze klein. Doe bij het vlees en doe de ketjap, water, vissaus, bruine suiker en azijn bij. Goed roeren.
- Doe de deksel op het pannetje en zet 2,5 uur in de oven.
- Roer het vlees goed door en trek eventueel met twee vorken het vlees een beetje uit elkaar.
- Serveer op de Surinaamse broodjes met augurk.