Surinaams broodje rundvlees

Surinaams broodje rundvlees

Op zoek naar een smaakvolle lunch met een vleugje tropische warmte? Dit Surinaams broodje rundvlees brengt het beste van de Surinaamse keuken naar jouw tafel.

De combinatie van malse runderlappen, gekruid met heerlijke specerijen zoals kerrie en paprika, en de zoete smaak van ketjap manis, zorgt voor een onweerstaanbare traktatie.

  • 6 broodjes
  • 3 uur

Ingrediënten voor Surinaams broodje rundvlees

(ongeveer 6 broodjes)

  • 500 gram magere runderlappen
  • 3 uien
  • 1 Spaans pepertje
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 20 ml ketjap manis
  • 100 ml water
  • 1 grote vleestomaat
  • broodjes
  • komkommer

Bereiding

  1. Verwarm de over op 165 graden (op die van ons 170 graden).
  2. Snij de runderlappen in grote stukken (3×3 cm) en bestrooi ze met peper.
  3. Snij de uien en knoflook grof, de pepertjes klein.
  4. Bak in een kleine ovenvaste pan (liefst Creuset) op hoog vuur het vlees in wat olie met de kerrie, paprika en gember in een paar minuten bruin.
  5. Haal het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook en peper een paar minuten op hoog vuur.
  6. Doe het vlees terug in de pan.
  7. Ontvel de tomaat (of gebruik gepelde tomaat uit blik) en snij deze klein. Doe bij het vlees en doe de ketjap, water, vissaus, bruine suiker en azijn bij. Goed roeren.
  8. Doe de deksel op het pannetje en zet 2,5 uur in de oven.
  9. Roer het vlees goed door en trek eventueel met twee vorken het vlees een beetje uit elkaar.
  10. Serveer op de Surinaamse broodjes met augurk.

Perfecte vervangers

Runderstoofpotje met appelstroop
Originele-lasagne
Ragut alla bolognese (bolognesesaus)
Varkensfilet wraps