Gemarineerde varkensfilet wraps

Maak je eigen wraps met deze plakkerige gemarineerde varkensfilet wraps. Een echte winner bij kids! Ze zijn perfect voor een zomerse lunch of een licht diner. Het recept komt van Good Food, dus eenheden zijn niet metrisch. Tip: laat de varkensfilets een nacht marineren.

Ingrediënten voor gemarineerde varkensfilet wraps

  • 2 tbsp sojasaus
  • 2 tbsp honing
  • 2 tbsp basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • snufje five-spices
  • 8 dungesneden karbonades
  • 1 grote wortel , julienne (in reepjes) gesneden
  • 1 limoen , geperst
  • snufje rietsuiker of kristalsuiker
  • 1 tbsp lijnzaadolie (of gewoon arachideolie)
  • ½ komkommer , in reepjes gesneden
  • 16 zachte sla bladeren
  • sweet chilli saus , om erbij te serveren

Bereiding

  1. Meng de soja met de honing, bruine suiker, kruiden en 1 el water. Doe het varkensvlees in een ondiepe kom, giet de marinade eroverheen, draai om ervoor te zorgen dat de steaks goed bedekt zijn, en laat minstens 30 minuten marineren.
  2. Meng de wortel met het limoensap en de basterdsuiker. Bestrijk een stuk folie met olie en bekleed de grillpan. Gril de varkenssteaks (of bakplaat als je dat liever hebt) gedurende 4 minuten aan elke kant. Houd ze in de gaten voor het geval de suiker in de marinade zwart begint te worden. Snijd het vlees na het koken in reepjes.
  3. Leg de slablaadjes op een bord en verdeel het varkensvlees erover. Voeg wat wortel en komkommer toe, vouw dan beide uiteinden van het slablad erdoor en rol ze aan één kant op om de vulling te bevatten. Serveer met zoete chilisaus, als je wilt.

 

Hmmm, een lekker varketntje