Shoarma

Een bord met twee broodjes zelfgemaakte shoarma

Zelf shoarma maken is super makkelijk. Het kost alleen wat tijd. Soms heb je gewoon zin om onwijs te fastfooden. Een broodje shoarma doet in dat soort buien wonderen. Maar de kant-en-klare shoarma uit de supermarkt is meestal niet al te biologisch en afhalen is ook weer zo makkelijk.

Een heel fijne manier is om dan even naar de supermarkt en lokale biologische slager te lopen voor je ingrediënten. Zelf houden we het meest van kipshoarma. Voor de kip gebruiken we graag kippendijen. Daar zit meer smaak aan kipfilets.

Ook gebruiken we zelf samengestelde shoarmakruiden. Geen zakje kant-en-klaar. Dat is echt veel lekkerder. En dat geldt ook voor de knoflooksaus.

  • 5 broodjes
  • 45 minuten

Ingrediënten voor zelf shoarma maken

  • 500 gram biologische kippendijen.
  • 3 middelgrote tomaten.
  • 1 grote sjatot.
  • Kleine hand verse peterselie.
  • 1 rode paprika.
  • 5 grote pita broodjes.
  • De ingrediënten voor shoarmakruiden.
  • De ingrediënten voor knoflooksaus.
  • Olijfolie.

Bereiding

  1. Maak je eigen shoarmakruidenmix.
  2. Maak ook even je eigengemaakte knoflooksaus en zet die in de koelkast.
  3. Snij de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij elkaar in een bakje. Beetje husselen.
  4. Snij de tomaten doormidden en verwijder de pitjes. Snij ze klein en houd apart in een kommetje.
  5. Snij de paprika fijn.
  6. Snij de kippendijen in kleine stukjes.
  7. Pak een schotel en voeg 5 eetlepels olijfolie en 6 theelepels van de shoarmakruiden toe. Heel goed roeren.
  8. Voeg het vlees en de paprika toe en roer alles heel goed door. Zet de schotel in de koelkast en laat een kwartiertje rusten. Dek in de tussentijd de tafel ofzo en stop de pitabroodjes in je broodrooster.
  9. Bak het vlees in een wok op hoog vuur. Blijf goed in het vlees roeren. Uit de paprika zal vocht komen. Bak het lang genoeg totdat het vocht is gereduceerd en goed is gemengd met het vlees en paprika. Het mag niet te waterig zijn.
  10. Pak de pitabroodjes uit het broodrooster en snij ze open. besmeer beide kanten met knoflooksaus en schep ze vol met vlees. Niet te veel want doe er nu de sjalot met peterselie door en top af met tomaat.

Perfecte vervangers

Runderstoofpotje met appelstroop
Originele-lasagne
Ragut alla bolognese (bolognesesaus)
Varkensfilet wraps