Bechamelsaus

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus, bijvoorbeeld in de Franse en in de Italiaanse keuken. Het is een saus op basis van boter en bloem.

Dressing, klassiek

Groene sla met klassieke dressing, daar hoeft weinig meer bij. Gebakken aardappeltjes of een stukje heerlijk brood zijn eigenlijk al voldoende. Maar hij is ook heerlijk bij een barbecue. De azijn helpt namelijk bij het verteren van eiwitten. Ingrediënten 3 eetlepels appelazijn 2 eetlepels water zout, suiker en peper: 1 snufje ieder 4 eetlepels eersteklas […]

Knoflooksaus

Er gaat niets boven zelfgemaakte knoflooksaus. Het is heel makkelijk en het eindresultaat is niet te vergelijken met de meuk die je uit een potje haalt. Let wel op dat je niet teveel maakt. Het is uiteraard niet zo lang houdbaar als die uit de fabriek. Ingrediënten 2 flinke tenen knoflook. 2 eetlepels mayonaise. 1 […]

Mediterrane marinade

Deze mediterrane marinade is heerlijk en niet te pittig, dus ook geschikt voor het vlees van kinderen. Knoflook, oregano en tijm zijn een hemelse threesome. Een goede marinade is ‘hoog op smaak’. Maar pas op met zout! Zout onttrekt vocht aan het vlees. Je kunt beter later zout toevoegen dan vies, taai vlees eten. Ingrediënten […]

Shoarmakruiden

Zelf shoarmakruiden maken is heel gemakkelijk. Uiteraard kan je een kant-en-klaar zakje kopen maar zelf doen is toch echt veel lekkerder. Dat geldt ook voor het zelf maken van shoarma. Je kunt uiteraard de kruiden naar eigen voorkeur aanpassen. Dit kan echt niet missen. Knal er wel een behoorlijke dosis van in je shoarma. Dat […]