Mediterrane marinade

Mediterrane marinade

Deze mediterrane marinade is heerlijk en niet te pittig, dus ook geschikt voor het vlees van kinderen. Knoflook, oregano en tijm zijn een hemels threesome. Een goede marinade is ‘hoog op smaak’. Maar pas op met zout! Zout onttrekt vocht aan het vlees. Je kunt beter later zout toevoegen dan vies, taai vlees eten.

Het is een perfecte mix van frisse kruiden, geurige olijfolie en een vleugje citroen, die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Of je nu kip, vis, groenten of vlees marineert, de rijke, volle smaken van deze marinade zorgen ervoor dat elk gerecht een echte smaaksensatie wordt.

Laat je ingrediënten minimaal een uur marineren voor de beste resultaten, of bereid het van tevoren en laat de smaken langzaam intrekken. Serveer je gemarineerde gerecht met een frisse salade en knapperig brood voor een complete mediterrane ervaring.

  • 4 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten voor mediterrane marinade

  • 5 eetlepels eerste klas olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst of gewreven
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels honing
  • zout en peper

Bereiding

  1. alle ingrediënten goed mengen en over het vlees gieten.
  2. Zo lang mogelijk laten marineren, uiteraard in de koelkast.
  3. Vlees af en toe omdraaien.

Perfecte vervangers

Een schaaltje met Big Mac saus
Bechamelsaus
Vinaigrette
Knoflooksaus