Snelle Butter Chicken
Ingredienten voor snelle butter chicken
- 500g kippendijen
- basmatirijst
Voor de marinade
- 1/2 citroen, geperst
- 2 tsp komijn, gemalen
- 2 tsp paprikapoeder
- 1/2 tsp chilipoeder
- 200 gr yoghurt
Voor de curry
- 2 tbsp zonnebloemolie
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, crushed
- 1 blokje (duimgrootte) geraspte gember
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp gemaken fenugreek
- 3 tsp suiker
- 3 tbsp tomatenpuree
- 300ml kippenboullion
- 50g gerooster amandelen, gecrushed
Optioneel
- naan (optioneel)
- verse koriander
- limoenschijfjes
Bereiding
- Meng in een middelgrote kom alle ingrediënten voor de marinade met wat kruiden. Snij de kip in hapklare stukken en meng met de marinade. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verhit de olie in een grote, zware pan. Voeg de ui, knoflook, groene peper, gember en wat kruiden toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn.
- Voeg de kruiden toe met de tomatenpuree, kook nog 2 minuten tot het geurig is, voeg dan de bouillon en de gemarineerde kip toe. Laat 15 minuten koken en voeg dan de overgebleven marinade in de kom toe. Laat 5 minuten sudderen en bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveer eventueel met rijst, naanbrood, chutney, koriander en partjes limoen.