Kip met venkel


Kip met venkel, zelfs kleine kinderen houden van venkel, de knapperige en licht naar anijs smakende groente. Het is een heerlijk en makkelijk recept, geknipt voor de zomer. Licht en gezond, maar je hebt wel iets in je buik.

Ingrediënten voor kip met venkel

  • 400 gram vastkokende aardappelen, 10 minuten gekookt
  • 1 venkelknol
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • kipfilet

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de groenten schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
  3. Snijd de paprika’s en de ui in stukken. Laat de knoflookteentjes heel.
  4. Meng de groenten met de stukken aardappel, peper en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
  5. Laat de groente in 20-25 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om.
  6. Snijd kipfilet in stukken en bak deze.
  7. Strooi er het fijne venkelgroen over.

Via: voedingscentrum.nl

 

Venkel is zo lekker, zeker kip met venkel!