Quinoa salade met kikkererwten

Salade met quinoa en kikkererwten

Deze frisse quinoa-kikkererwtensalade is een voedzame optie vol groenten, perfect als lichte lunch of als bijgerecht. Dankzij de quinoa en kikkererwten is het een vullende, eiwitrijke maaltijd die je eenvoudig van tevoren kunt bereiden voor meerdere dagen.

Ideaal om vooral te maken en mee te nemen. De eenvoudige dressing van olijfolie en azijn maakt deze salade extra smakelijk, terwijl je ook kunt variëren met ingrediënten zoals feta of avocado​.

Via Eating Birdfood.

  • 2 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten voor kip fajitas

  • 3 cups gekookte quinoa
  • 1 15 oz can kikkererwten, gespoeld
  • 1 cup blokjes komkommer
  • 1 cup cherry tomaten in kwarten
  • 1/2 cup blokjes rode of gele paprika
  • 1/2 cup blokjes wortels
  • 1/4 cup chopped fresh parsley
  • 2 Tbsp olijfolie
  • 1 Tbsp rode wijnazijn
  • 2-3 Tablespoons feta
  • 1/2 Tsp vers gemalen peper
  • 1/4 Tsp zeezout

Bereiding

  1. Kook de quinoa.
  2. Snijd in de tussentijd alle ingrediënten.
  3. Doe olijfolie en rode wijnazijn in een kommetje en roer goed door.
  4. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.

Perfecte vervangers

Geroosterde wortels
Couscous met zeven groenten
Hummus
Pompoensoep