Kip fajitas
Ingrediënten voor kip fajitas
- 2 grote kipfilets, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in plakjes
- 1 rode chili, fijn gesneden (optioneel)
- 6 middelgrote tortilla’s
- zak gemengde salade
- 230 g verse salsa
Bereiding
- Verwarm de oven tot 200C / 180C ventilator / gas 6 en wikkel 6 middelgrote tortilla’s in folie.
- Meng 1 volle eetlepel gerookte paprika, 1 eetlepel gemalen koriander, een snufje gemalen komijn, 2 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepel olijfolie, het sap van 1 limoen en 4-5 druppels Tabasco samen in een kom met een flinke snuif zout en peper.
- Roer 2 fijngesneden kipfilets, 1 fijngesneden rode ui, 1 gesneden rode paprika en 1 fijngesneden rode chili, indien gebruikt, door de marinade.
- Verhit een grillpan tot ze heet is en voeg de kip en marinade toe aan de pan.
- Laat alles met een tang ongeveer 5 minuten op hoog vuur bewegen tot je een mooi verkoold effect krijgt. Als uw bakplaat klein is, moet u dit mogelijk in twee batches doen.
- Om te controleren of de kip gaar is, zoek je het dikste deel en scheur je doormidden – als een deel nog rauw is, gaar dan tot het gaar is.
- Zet de tortilla’s in de oven om op te warmen en serveer met de gekookte kip, een zakje gemengde salade en een bakje verse salsa van 230 g.