Kip fajitas


Deze gemakkelijke kip fajitas zijn, in een handomdraai gemaakt en smaken enorm goed. En ook nog eens boordevol groenten. Het is gewoon lastig om er eentje te laten liggen, ook al zit je compleet vol. Dit recept voor kip fajitas geeft een frisse smaak aan de kip door de limoen. De groenten die we nemen kan je uiteraard aanvullen of wijzigen zoals je wilt, met bijvoorbeeld mais.

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in plakjes
  • 1 rode chili, fijn gesneden (optioneel)
  • 6 middelgrote tortilla’s
  • zak gemengde salade
  • 230 g verse salsa

Voor de marinade

  • 1 volle eetlepel gerookte paprika
  • 1 el gemalen koriander
  • snufje gemalen komijn
  • 2 middelgrote teentjes knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen, geperst
  • 4-5 druppels Tabasco

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200C / 180C ventilator / gas 6 en wikkel 6 middelgrote tortilla’s in folie.
  2. Meng 1 volle eetlepel gerookte paprika, 1 eetlepel gemalen koriander, een snufje gemalen komijn, 2 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepel olijfolie, het sap van 1 limoen en 4-5 druppels Tabasco samen in een kom met een flinke snuif zout en peper.
  3. Roer 2 fijngesneden kipfilets, 1 fijngesneden rode ui, 1 gesneden rode paprika en 1 fijngesneden rode chili, indien gebruikt, door de marinade.
  4. Verhit een grillpan tot ze heet is en voeg de kip en marinade toe aan de pan.
  5. Laat alles met een tang ongeveer 5 minuten op hoog vuur bewegen tot je een mooi verkoold effect krijgt. Als uw bakplaat klein is, moet u dit mogelijk in twee batches doen.
  6. Om te controleren of de kip gaar is, zoek je het dikste deel en scheur je doormidden – als een deel nog rauw is, gaar dan tot het gaar is.
  7. Zet de tortilla’s in de oven om op te warmen en serveer met de gekookte kip, een zakje gemengde salade en een bakje verse salsa van 230 g.