Deze gegratineerde schelvis met spinazie bewijst dat de tijd dat schelvis alleen kattenvoer was, gelukkig al lang voorbij is. Dit is een ‘mager’ recept met maar 5 ingrediënten. Lekker makkelijk! Wij eten het graag met rijst, maar aardappelpuree is er ook heerlijk bij.
Ingrediënten:
- 200 gram verse, jonge spinazie
- 85 gram Boursin of andere kruiden roomkaas
- 2 x 140 gram schelvisfilets
- 1 grote gesneden tomaat, in plakken
- 2 theelepels Parmezaan
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 graden (180 graden hete lucht). Spinazie in grote pan/wok boven middelmatig vuur laten slinken. Van het vuur verwijderen en goed laten uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.
- Spinazie met Boursin mengen. Het mengsel in kleine ovenschaal doen. Hierop de schelvisfilets leggen. Aftoppen met de tomaat en de Parmezaan erover strooien. 15 à 20 minuten in de oven zetten.lekker met rijst
2 personen
Via: BBC Good Food