Kip met groenten

Deze sappige kip met groenten kan bijna niet mislukken. Het is een gerecht voor door de week, als je weinig tijd hebt. Ik gebruik altijd diepgevroren groente, dat is nog makkelijker en net zo gezond. Alles komt uit één pan, dus als je te moe bent om de vaatwasser in te ruimen is dat geen probleem.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1  eetlepel olijfolie
  • 200 gram nieuwe aardappels, in schijfjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 gram gemengde voorjaarsgroenten (broccoli, erwtjes, tuinboontjes en/of courgette)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • een bos dragon, blaadjes grof gesneden

Bereiding

  • Braad de kip in de olie 5 minuten aan iedere kant. Doe de aardappels erbij en roer ze door. Giet de bouillon erover en laat 10 minuten sudderen met deksel op de pan tot de aardappels bijna gaar zijn.
  • Haal de deksel van de pan en draai het vuur hoog. Laat de bouillon bijna helemaal inkoken tot hij net de bodem van de pan bedekt. Doe de groenten erbij en dek de pan weer af. Kook de groenten ongeveer 3 minuten.
  • Roer de crème fraîche erdoor om een romige saus te maken. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper en strooi de dragon erover. Direct uit de pan serveren.

Voor 3 personen

Via: BBC Good Food