Chicken curry

Deze milde chicken curry is lekker en gezond: zoete aardappels, linzen en erwten gecombineerd met romige, zoete kokosmelk. En dan ook nog snel klaar! Wat wil een mens nog meer? Wij eten hierbij graag naan.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels milde curry pasta
  • 2 grote kipfilets, in blokjes
  • 2 medium grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels rode linzen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 400 ml blik kokosmelk
  • 175 gram bevroren erwten

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok, roer de curry pasta erdoor en braad dit 1 minuut. Doe de kip, aardappels en linzen erbij en roer zodat ze bedekt worden door de pasta. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij. Aan de kook brengen en daarna 15 minuten laten pruttelen.
  • Doe de erwten in de pan en breng weer aan de kook en laat nog ongeveer 4 minuten pruttelen. Voor serveren nog eventueel zout toevoegen.

Via: BBC good food