Pasta arrabbiata met aubergine

Kies voor pasta arrabbiata met aubergine voor een gezond gerecht na een training. Hoewel het weinig vet en calorieën bevat, zit het boordevol smaak en bevat het ook calcium en vezels.

Ingrediënten voor pasta arrabbiata

  • 1 el koudgeperste koolzaadolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd (160g)
  • 2 grote teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gerookte paprika
  • 400 g blik gepelde tomaten
  • 1 tl groentebouillonpoeder
  • 1 aubergine, in stukjes
  • 250 g penne of fusilli
  • grote handvol basilicum, plus extra om te serveren
  • 25 g Parmezaanse kaas of vegetarische Italiaanse harde kaas, fijn geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, voeg de uien toe, dek af en kook 5 minuten.
  2. Verwijder het deksel en kook nog 5 minuten, onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de knoflook, chilivlokken en paprika toe, roer kort en doe de tomaten erbij. Roer de bouillon en de aubergine erdoor, breng aan de kook, dek af en kook 20 minuten.
  4. Kook de penne in een pan met kokend water in 12 minuten al dente. Giet af en bewaar 60 ml kookvocht.
  5. Voeg de gekookte penne toe aan de saus en meng goed met de basilicum en een beetje van het achtergehouden water, indien nodig.
  6. Schep in twee ondiepe kommen en serveer met de kaas en eventueel wat extra basilicum.